ADVIES, ONDERSTEUNING EN ONTWIKKELING OP MAAT VAN UW BEDRIJF!

Geachte bezoeker, voor het meest recente nieuws verwijzen wij u graag door naar onze Facebook-Pagina. Like deze pagina en blijf steeds op de hoogte van het meest recente nieuws!

Hoe Orizon West tot zijn nieuwe distributiecentrum kwam

2024-06-02

Al sinds 1953 distribueert het West-Vlaamse Orizon West bakkerijgrondstoffen en benodigdheden. Toen het oude magazijn in Roeselare te krap werd, besloot het bedrijf vanaf nul een nieuw magazijn te bouwen. Dat intensieve traject resulteerde in een ‘state-of-the-art’ warehouse dat Orizon West niet alleen in staat stelt zijn eigen activiteiten uit te breiden, maar ook als logistiek dienstverlener voor derden op te treden.

Door de groei werd het bestaande magazijn van Orizon West een viertal jaar geleden te klein. “We hebben toen geschikte industriegrond in Roeselare gevonden”, vertelt mede-eigenaar Bart Termote tijdens Supply Chain Innovations 2024 in Antwerpen. “Omdat we hier zelf geen ervaring mee hadden, zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons kon helpen met de inplanting en de ontwikkeling van het gebouw. Zo kwamen we bij het logistieke adviesbureau ASD Coddens terecht.”

ASD Coddens boog zich over de bestaande situatie, met aandacht voor de werking, inrichting, gebouwen en stromen. Daarnaast voerde het adviesbureau een grondige data-analyse uit om patronen en optimaliseringsmogelijk- heden te identificeren en visualiseren.

Bart Termote: “Onze taak bestond erin alle beschikbare data te verzamelen. Voor ons was dat ongetwijfeld het zwaarste deel van het hele proces. Omdat we veel data niet hadden, moesten we bijvoorbeeld heel veel zaken opmeten, wat erg tijdrovend was.”

Uit de analyses bleek al snel dat er op korte termijn geen behoefte aan sterke mechanisering of automatisering was. Wel waren er veel andere verbetermogelijkheden.

Lees hier het volledige artikel.